23. januar 2024 18:24

Narodna stranka i Dosta je bilo nastupiće u koaliciji na predstojećim lokalnim izborima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Narodna stranka i Dosta je bilo nastupiće u koaliciji na predstojećim lokalnim izborima

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Narodna stranka i Dosta je bilo nastupiće na predstojećim lokalnim izborima u koaliciji koja je danas ozvaničena potpisivanjem Memoranduma o saradnji dve stranke.

"Rimski pesnik Vergilije rekao je da će uspeti samo oni koji veruju da mogu. Mi smo uvereni da možemo. Ispravićemo greške koje smo činili u prošlosti. U Srbiji ne mogu da se dogode promene bez jačanja desnog centra i desnice uopšte, kao ni bez ukrupnjavanja na tom delu političkog spektra", rekao je kandidat za predsednika Narodne stranke Vladimir Gajić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Dosta je bilo Sašom Radulovićem.

Kako se navodi u saopštenju Narodne stranke, Gajić je istakao da će vlast odlučiti da li će lokalni izbori biti održani u aprilu, maju ili junu.

"Mi krećemo na vreme i na nama je da se dobro pripremimo do izbora i da pošaljemo građanima poruku da priznajemo greške koje smo činili u prošlosti i da ih nećemo ponoviti, te da ih uverimo da vredi glasati za opoziciju. Spremamo se kao da će biti novih izbora i za beogradsku skupštinu", rekao je Gajić.

On je naveo da je memorandum potpisao po ovlašćenju Predsedništva Narodne stranke, koje deluje u tehničkom mandatu, i dodao da je on jedini kandidat za predsednika Narodne stranke, te da će najverovatnije biti izabran za predsednika na stranačkoj skupštini, zakazanoj za 24. februar.