24. januar 2024 12:15

Nebojša Krstić: Javni poziv Šapića tumačim kao želju stranke sa najviše mandata da formira vlast

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nebojša Krstić: Javni poziv Šapića tumačim kao želju stranke sa najviše mandata da formira vlast

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Javni poziv potpredsednika Srpske napredne stranke i kandidata za gradonačelnika liste "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane", Aleksandara Šapića svim nosiocima mandata u Skupštini grada Beograda, razumeo sam kao želju stranke koja je osvojila najviše madata da formira vlast u Beogradu, i u tom kontekstu zove sve koji su prošli cenzus da razgovaraju o formiranju vlasti, izjavio je danas marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

 

"Postoji sumnja da neće doći do formiranja, da ne postoji želja jedne grupacije koja čini tu 'klackalicu' da uđu u vlast i da će zbog toga morati da budu ponovljeni izbori. Zbog toga SNS pokušava da pokaže da će pokušati sve da formira vlast i da neće ona biti kriva ako dođe do ponavljanja izbora u Beogradu", ocenio je on za Tanjug.

Govoreći o listi "Mi-glas iz naroda", Krstić je pozvao na njihovo saopštenje da neće ulaziti u koalicije ni sa kim, što znači da se odriču bavljenja politikom, što smatra on, nije dobro jer ljudi koji uđu u Skupštinu treba da se bave politikom i pokažu građanima da mogu da utiču na popravljanje njihovog života.

"Bez obzira na njihove unutrašnje odnose, pitanje je da li će to njima doneti korist ili ne na nekim ponovnim izborima. Ja lično mislim da neće, ali čini mi se da oni misle obrnuto i da zbog toga ne žele da uđu u pregovore o formiranju gradske vlasti", izjavio je on.

Sudeći po izjavama različitih strana, Krstić smatra da smo bliži novim izborima u Beogradu s tim da će, dodaje on, vlast pokušati da dokaže da je pokušala sve da se formira vlast i da će, ako dođe do novih izbora, krivica biti na drugoj strani.

"Đilasova lista će objašnjavati da su ponovljeni izbori u stvari posledica pritiska inostranstva zbog navodne krađe izbora, i onda će to biti borba narativa o tome zašto se uopšte dolazi do ponovljenih izbora, a mislim da su oni prilično izvesni", ocenio je Krstić.

Prema njegovim rečima, tačka na izbore u Srbiji za zvanični Brisela neće biti formalno stavljena sve dok ODIHR ne izađe sa svojim finalnim zaključkom o izborima.

"Još uvek nije izašao, videli smo neke preliminarne, kao što smo videli i izjave različitih posmatrača u okviru ODIHR-a koje ne bi smeli da daju. Njihov zvanični izveštaj još nismo dobili i mislim da je Evropski parlament otvorio mogućnost da ne donosi nikakve zaključke dok oni ne izađu sa svojim zaključkom. Formalno ćemo još čekati taj kraj, ali u suštini mislim da je ona već stavljen", ocenio je Krstić.