24. januar 2024 12:34

Konstantinović: Formiranje većine u Skupštini grada zavisi od aktera

Izvor: TANJUG

podeli vest

Konstantinović: Formiranje većine u Skupštini grada zavisi od aktera

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Advokat i bivši narodni poslanik Nenad Konstantinović izjavio je danas, povodom javnog poziva potpredsednika Srpske napredne stranke i kandidata za gradonačelnika liste "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane", Aleksandra Šapića svim nosiocima mandata u Skupštini grada Beograda, a pre svega listi "Mi -Glas iz naroda", da je normalno da neko ko učestvuje u Skupštini Grada pozove sve ostale da pokušaju da naprave koaliciju, čije formiranje zavisi od aktera.

"Ono što je sigurno je da 'Srbija protiv nasilja' neće ići u koaliciju sa SNS-om, SNS i SPS jesu u koaliciji i sada sve zavisi od razgovora koje će oni imati sa listom 'Mi-glas iz naroda', i u odnosu na to će se formirati ili se neće formirati buduća vlast", rekao je on za Tanjug.

Odgovarajući na pitanje koliko je uzdrmana lista "Mi-glas iz naroda", Konstantinović je rekao da pozov Aleksandra Jerkovića da razgovara sa Branimirom Nestorovićem ukazuje na to da oni možda imaju različite stavove što je, dodaje on, stvar stvar njihove grupe građana.

"Na kraju dana mandati pripadaju odbornicima i mislim da će sve zavisiti od mišljenja tih šest odbornika koji su izabrani sa liste 'Mi-glas iz naroda', i da li će se oni opredeliti da budu vlast ili opozicija. Ukoliko uđu u koaliciju sa SNS-om pokazaće da su deo vlasti, a ukoliko ne uđu u tu koaliciju oni mogu da nastave svoje političko delovanje kao opoziciona grupa građana ili pokret, što će u velikoj meri imati uticaj na naredne izbore", naveo je on.

Prema njegovim rečima, od ishoda sastanka šest odbornika "Mi-glas iz naroda" sa Šapićem, ukoliko do njega dođe, zavisi da li smo bliži formiranju većine u Skupštini grada ili nivim izborima u Beogradu.

Konstantinović, takođe, smatra da će od rezolucije EP najviše zavisiti da li je stavljena tačka na izbore u Srbiji ili nije, kao i izveštaja ODIHR-a.

"Izjava Bilčika nije relevantna do kraja, odnosno ne može da bude opredeljujuća zato što se čeka rezolucija Evropskog parlamenta 8. februara, kao i izveštaj ODIHR-a kao jedne specijalizovane organizacije unutar OEBS-a", rekao je Konstantinović..