2. februar 2024 10:16

Izneta završna reč u predmetu protiv Zlatana Arsića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Izneta završna reč u predmetu protiv Zlatana Arsića

Foto: Tanjug/video

PRIŠTINA  - U Osnovnom sudu u Prištini tužilaštvo i odbrana izneli su danas završnu reč u predmetu protiv Srbina Zlatana Arsića iz Ajnovca kod Kosovske Kamenice, optuženog da je tokom sukoba na KiM 1999. godine počinio navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Advokat Zlatana Arsića, Vasilije Arsić je izjavio da je odbrana očekivala da će tužilaštvo danas da odustane od optužnice jer je dokazni postupak pokazao da je optuženje bilo neosnovano i bez i jednog materijalnog dokaza.

"Nemaju nijedan dokaz da je Zlatan Arsić bio pripadnik MUP-a Srbije. Nemaju dokaz da je kuća upaljena, nemaju dokaz da je oštećeni pretučen. Kod takvih činjenica, nejasno je zašto je tužilac u svojoj završnoj reči opet tražio kažnjavanje Zlatana Arsića. Stvarno je odbrana iznenađena takvim stavom tužilaštva. Čovek nije bio u to vreme na tom mestu i nije izvršio to krivično delo", rekao je advokat Vasilije Arsić.

Dodao je da očekuje da će 5. februara, kada će presuda da bude izrečena, pravda biti zadovoljena.

Specijalno tužilaštvo u Prištini je 28. jula prošle godine podiglo optužnicu protiv Arsića, po kojoj se sumnjiči da je u martu 1999. godine, navodno, kao službeno lice u policijskoj stanici u Kosovskoj Kamenici, zajedno sa drugim pripadnicima tadašnje policije, navodno tukao Albanca B.M nanevši mi teške povrede.