3. februar 2024 14:41

Milović: O upadu u prostorije opština u Metohiji obaveštena međunarodna zajednica

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milović: O upadu u prostorije opština u Metohiji obaveštena međunarodna zajednica

Foto: Tanjug video

KOSOVSKA MITROVICA - Potpredsednik Srpske liste, Dragiša Milović, izjavio je danas da upad tzv. specijalnih policijskih snaga u prostorije privremenih organa Peć i Istok ukazuje na to da Srbi na Kosovu i Metohiji nemaju perspektivu i da je krajnji cilj njihovo iseljavanje, o čemu su obavešteni i predstavnici međunarodne zajednice.

"Slobodno mogu reći da smo o strahovima naših građana izvestili i specijalnog izaslanika UN na ovim prostorima gospođu (Karolin) Zijade, da smo imali sastanke sa ambasadorom Evropske unije gospodinom (Tomašom) Suniogom, i evo zadnji sastanak sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država. Svi su oni saglasni da se jedino može doći do rešenja dijalogom, odnosno sporazumom u dijalogu", rekao je Milović.

On je dodao da podržava predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se hitno sazove sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, jer ceo svet mora da čuje istinu o stradanju srpskog naroda na KiM.

"Pozivamo sav civilizovani svet da reaguje. Svi sa kojima smo razgovarali kažu da žele da se obezbedi opstanak srpskog naroda, ali moramo od njih insistirati da pokazu konkretne rezultate", rekao je Milović.

On je pozvao predsednika Vučića da učini sve da u razgovorima sa međunarodnom zajednicom odbrani pravo na opstanak srpskog naroda na KiM.