9. februar 2024 12:07

Zdrava Srbija: Državno rukovodstvo je odbranilo Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zdrava Srbija: Državno rukovodstvo je odbranilo Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN

Foto: Shutterstock.com/Ahmed Elborollosy, ilustracija

BEOGRAD - Državno rukovodstvo Srbije, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, uspelo je da problem sa pokušajem otcepljenje dela teritorije Srbije simbolično vrati u Ujedinjene nacije, ocenila je "Zdrava Srbija" povodom sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posveće Kosovu i Metohiji.

U saopštenju se ocenjuje da je taj problem simoblično vraćen u UN koje jedine imaju mandat i nadležnost da na međunarodnom nivou odlučuju o konačnom statusu Kosova i Metohije, posle, kako navode, gotovo deceniju i po "pristrasnog i neuspešnog posredovanja Evropske unije".

Kako se dodaje, ceo svet je imao priliku da se na sednici Saveta bezbednosti uveri kakva je i kolika nepravda učinjena 1999. godine tadašnjoj Jugoslaviji, i kakva se nepravda od strane najmoćnijih zemalja NATO-a i danas čini Srbiji.

"Zdrava Srbija" ukazuje i da istovremeno Evropski parlament usvaja neobavezujuću rezoluciju o nedavno održanim izborima u Srbiji, grubo se mešajući u suverenitet međunarodno priznate države, a zaboravlja da naglasi da trenutna vlast u Prištini najgrublje krši osnovna ljudska prava na teritoriji južne srpske pokrajine.

"Sve članice EU su istovremeno i članice UN, tako da bi morale da poštuju i rezolucije za koje su i oni glasali u toj najvišoj međunarodnoj instituciji, računajući i Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti koja potvrđuje da je Kosovo i Metohija deo Republike Srbije", naglašava se u saopštenju.

"Zdrava Srbija" je pozvala srpsku opoziciju "da ne bude sebična i dvolična i da osudi i svoje partnere u EU koji nas besprizorno ubeđuju kako je za budućnost Srbije najbolje da sama sebi amputira svoje srce, odnosno Kosovo i Metohiju".