15. februar 2024 11:03

Milorad Dodik poručio Orašcu: Uveren sam da je jedinstvo našeg naroda nepokolebljivo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milorad Dodik poručio Orašcu: Uveren sam da je jedinstvo našeg naroda nepokolebljivo

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

ORAŠAC - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas u Orašcu da je uveren da je jedinstvo srpskog naroda nepokolebljivo i neuništivo, gde god se naš narod nalazio.

"Da je ono (jedinstvo) vasionsko, da ono u sebi ima sve ono što nas uči vera. I sve ono što smo kroz tradiciju prenosili s kolena na kolena", rekao je Dodik na centralnoj državnoj ceremoniji povodom Dana državnosti Srbije u Orašcu.

Dodik je čestitao Dan državnosti svim građanima Srbije i naveo da su se u Orašcu okupili kako bi se prisetili jednog teškog, junačkog vremena.

"Šta bi bilo da se pre 220 godina naši preci nisu okupili ovde i krenuli na put slobode koji danas traje?", poručio je Dodik.

On je dodao da ljudi u Republici Srpskoj slave ovaj dan kao svoj dan i poručio da to ne može "niko da im zabrani".

"Okupljeni smo da pokažemo upravo tu našu sabornost i okupljanje. Zahvaljujem državnom rukovodstvu Srbije na čelu sa predsednikom Vučićem, što je imalo osećaj da sve važne praznike i za Srbiju i za Republiku Srpsku slavimo i obeležavamo zajedno", naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, Srbi su svojim glasom pre 220 godina pokazali da postoje.

"I taj glas i danas jasno se čuje i jasno pokazuje. I taj glas će se širiti ne samo našim krajevima, nego širom sveta, svuda tamo gde postoje Srbi", rekao je Dodik.

Dodao je da Srbi treba da se u vrednosnom smislu okupe u onome što predstavlja srpski svet.

"Da bez ikakvih oklevanja držimo do svog identiteta, do svog jezika, pisma, svoje nacionalne pripadnosti, svoje vere, svoje krsne slave. I da ne dozvolimo nikada nikome da nam to ospori, gde god", poručio je Dodik.