15. februar 2024 16:15

Predsednik Izraela Hercog čestitao Vučiću Dan državnosti Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predsednik Izraela Hercog čestitao Vučiću Dan državnosti Srbije

Foto: AP Photo, Pool/Mark Schiefelbein

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je, povodom Dana državnosti Republike Srbije, čestitku predsednika Države Izrael Isaka Hercoga, koji je poručio da će Izrael uvek pamtiti konkretnu podršku Srbije izarealskom narodu.

"U ime Države Izrael i njenih građana, zadovoljstvo mi je da prenesem iskrene čestitke Vama i narodu Srbije povodom Dana državnosti. Takođe, želim da iskoristim ovu priliku da iskažem svoju duboku zahvalnost Vama i građanima Srbije na tome što ste bili uz nas tokom proteklih nekoliko mračnih i bolnih meseci. Pružili ste aktivnu i konkretnu podršku narodu Izraela i mi ćemo uvek pamtiti ovu značajnu potvrdu prijateljstva na delu. Država Izrael ceni snažne bilateralne odnose sa Republikom Srbijom i ostajemo posvećeni rastu i jačanju ovih veza u godinama koje dolaze", istakao je Harcog.

"Radujem se saradnji sa Vama kako bismo nastavili da gradimo intenzivno i proaktivno partnerstvo između naših zemalja, na obostranu korist naših naroda. Još jednom, na ovaj dan slavlja i ponosa, sa radošću upućujem najlepše želje Vama i građanima Srbije“, navodi se u čestitki predsednika Hercoga.