12. april 2024 18:12

Darija Kisić prisustvovala projekciji filma "U drugačijem tonalitetu“ u Novom Sadu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Darija Kisić prisustvovala projekciji filma "U drugačijem tonalitetu“ u Novom Sadu

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministarka za brigu o porodici i demogafiju Darija Kisić prisustvovala je danas, u Kulturnom centru u Novom Sadu, projekciji dokumentarnog filma "U drugačijem tonalitetu“ koji je posvećen osobama sa autizmom i njihovim prihvatanjem u društvu.

Kisić je zahvalila gradu Novom Sadu, koji najveći deo svojih aktivnosti tokom aprila posvećuje osobama sa autizmom, saopšteno je iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiji.

Projekciji su prisustvovali predstavnici grada Novog Sada, učenici, studenti, nastavnici i profesori medicinske škole i fakulteta.

Film „U drugačijem tonalitetu“, premijerno je prikazan u Beogradu početkom meseca uoči obeležavanja Međunarodnog dana autizma, pod pokroviteljstvom supruge predsednika Republike Srbije Tamare Vučić.

Ovom prilikom, ministarka Kisić je u Novom Sadu obišla i Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ sa domom učenika, koju pohađaju osobe sa invaliditetom, gde je istakla da je ova ustanova pravi primer prijateljstva, podrške i uzajamne ljubavi.