2. maj 2024 12:15

Vučević: Opozicija ne izlazi na izbore tamo gde misli da će loše proći

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučević: Opozicija ne izlazi na izbore tamo gde misli da će loše proći

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

BEOGRAD - Mandatar i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je danas, povodom predstojećih izbora 2. juna, da deo opozicije na njih ne izlazi u onim mestima gde misle da će doživeti loš rezultat.

Vučević je primetio da jednom delu opozicije ista pravila odgovaraju na nivou grada, a ne i na nivou gradskih opština, te da u jednom gradu odgovaraju, pa u drugom ne odgovaraju.

"To nije zasnovano na relevantnim pravnim i političkim činjenicama, nego na istraživanju javnog mnjenja. Pa procenjujete tamo gde vam je bolje da izađete, i izlazite, tamo gde vam nije dobro, gde ćete doživeti loš rezultat, tamo nećete da izađete. I Bog od vas ne može da sazna ili da shvati gde vi izlazite, ko izlazi, ko s kim izlazi, zašto izlazi ili zašto ne izlazi", rekao je Vučević na sednici Skupštine Srbije gde je u toku rasprava o izboru nove vlade.

Kako je rekao, to su "masne fote" koje opozicija igra svaki.

Odgovor Aleksiću: Nudili ste se 2016. godine da budete sa nama u koaliciji

Miloš Vučević izjavio je danas, posle kritika poslanika Narodnog pokreta Srbije Miroslava Aleksića na račun kandidata za ministre, da se upravo on "nudio" 2016. godine da bude sa naprednjacima u koaliciji.

"Evo (Bratislava) Gašića i (Darka) Glišića. Sa njima ste razgovarali i sada vam smeta što su Milica Đurđević Stamenkovski ili Tanja Macura u vladi. Pa vi ste u stvari zavidni što niste sa nama u ovim stolicama jer ste to hteli da budete još 2016. godine", rekao je Vučević, odgovarajući Aleksiću koji je naveo da su kandidati za ministre bivši poslanici koji su kritikovali vladu i da su sada tu zbog interesa.

Vučević je rekao da ga Aleksić nije slušao kada je juče govorio o KiM.

"Juče sam napomenuo da mi je jedan poslanik govorio da ubrzam kada sam pričao o Kosovu i Metohiji. Vi ste mi rekli da preskočim to, da ne govorim i da ne čitam, da ubrzam, da skratim, da se ne ponavlja, da to nije važno. Vi lično ste rekli da ne govorimo o Kosovu i Metohiji toliko i da je to previše", rekao je Vučević.