2. jun 2024 23:34

Srpska napredna stranka proglasila pobedu u Čačku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srpska napredna stranka proglasila pobedu u Čačku

Foto: Tanjug video

ČAČAK - Koalicija „Aleksandar Vučić - Čačak sutra koju čine Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, SDP, PUSP, ZS, JS, SRS, PS, SNP i Zavetnici proglasila je pobedu na lokalnim izborima u Čačku.

Prema rečima prvog čoveka SNS-a u Čačku, Miluna Todorovića, ova koalicija osvojila je 53,33 odsto od ukupnog broja glasova ili 41 mandat u lokalnoj skupštini koja broji 75 mesta.

Todorović je rekao da je lista Ivan Ćalović- istina i čast osvojila 14,67 odsto ili 10 odborničkih mandata. Lista Srpski pokret Dveri osvojila je 5,33 odsto od ukupnog broja glasova, što ima daje četiri mandata. Lista Svi za Čačak takođe je osvojila 5,33 odsto i četiri mandata. Lista Probudimo Čačak,  osvojila je 13,37 odsto ili 10 odborničkih mandata, lista Čačak protiv nasilja i Novi DSS 6,67 odsto ili pet mandata i manjinska lista, Ruska stranka osvojila je jedan mandat ili 1,33 odsto.

„Ovde može doći do prelivanja, plus, minus jedan mandat u našu korist, nikako manje. Samim tim, imamo potpunu i legitimnu većinu od građana Čačka samo za to da od sutra nastavimo. Mesta velikom slavlju ima, ali od ujutru idemo da radimo dalje, za sve građane Čačka, bez obzira za koga su glasali, kako su glasali ili uopšte nisu izašli na glasanje”, rekao je Todorović.