8. jun 2024 14:23

Vučić: Hvala veteranima, jer su branili svoja ognjišta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Hvala veteranima, jer su branili svoja ognjišta

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas veteranima Srbije i Republike Srpske, jer su branili svoja ognjišta i dodao da su se svih prethodnih godina mnogi plašili da se zahvale veteranima.

On je prilikom obraćanja veteranima u Dom Garde na Topčideru, zahvalio veteranima iz Republike Srpske ističući da su oni ustali da odbrane zemlju svojih predaka i potomaka i zato sto su doveli Republiku Srpsku do toga da bude uspešan entitet i mesto gde se srpski narod oseća sigurno.

"Hvala i vama iz Srbije koji ste svuda štitili naše interese i na Košarama i na Paštriku i svuda gde vas je država pozvala rizikujući svoje živote", rekao je Vučić.

Istakao je i da je ponosan jer danas "ne stavljamo srpske junake u crne džakove, već ih poštujemo i pognemo glavu pred njima i kažemo hvala".

Istovremeno, on je zahvalio svima na ljubavi prema Srbiji i narodu i zamolio veterane iz Srbije da zajedno sa "braćom iz Republike Srpske" se druže i razmenjuju iskustva koja će značajna da se sećamo svega i da se ne zaborave zločini.