10. jun 2024 14:05

Krstić:Rezultati u Beogradu jasni, ponavljanje glasanja neće promeniti konačan ishod

Izvor: TANJUG

podeli vest

Krstić:Rezultati u Beogradu jasni, ponavljanje glasanja neće promeniti konačan ishod

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Marketinški stručnjak Nebojša Krstić izjavio je danas da su rezultati lokalnih izbora održanih 2. juna u Beogradu potpuno jasni i da ne postoji mogućnost da bilo ko manipuliše brojem, ocenivši da ponavljanje glasanja na nekim biračkim mestima neće promeniti konačni ishod.

Na pitanje da prokomentariše to što je usvojen prigovor koji je podnela Grupa građana "Kreni-promeni" u delu o ispravljanju zapisnika o radu biračkog odbora na biračkom mestu broj 2 u Gradskoj opštini Zemun, Krstić je za Tanjug rekao da svaki izbori donesu nekoliko izbornih mesta na kojima se ponavlja glasanje zbog bilo kakvog prigovora, tehničke greške, propusta, i da to nije ništa neuobičajeno.

Kada je reč o izborima u Nišu, Krstić kaže da on lično nije čuo šta opozicija u Nišu i Grupa građana "DR Dragan Mili", ukoliko se udruže, nude građanima Niša, kao i da to nisu čuli ni građani Niša koji su glasali za pojedinačne stranke ili pokrete.

"Pažljivo sam slušao ovih dana gospodina Milića koji je kao predstavnik grupe građana osvojio zavidan broj mandata, i on sve vreme govori 'mi smo osvojili više glasova, nego oni' misleći na SNS. Građani nisu glasali ni za kakvu udruženu opoziciju, ona nije nastupala udruženo niti je Milićeva grupa građana nastupala udruženo sa ostalima tako da taj prost zbir glasova ne znači da postoji ta vrsta legitimiteta", naveo je on.

Krstić je istakao da to su politička pitanja na koja nema odgovora, a trebalo bi da ima jer građani nisu glasali da bi određene političke stranke i grupe "sele" u Skupštinu i zauzele fotelje, već da bi građanima bilo bolje.

Na pitanje šta se na kraju ispostavilo, da li nosilac liste "I ja sam Beograd - Kreni promeni" Savo Manojlović vraća mandate ili ne vraća mandate, Krstić je ocenio da ni Manojlović ne zna šta u stvari želi da uradi zato što je on u svim iskazima bio postpuno dvoznačan.

"Čini mi se da u toj dvoznačenosti leži zec, neće on vratiti nikakve mandate, zadržaće mandate a onda će da se poigrava time da li će da uđe ili neće da uđe u Skupštinu. To je potpuno nebitno pošto nema broj glasova koji će na bilo koji način da utiče na većinu koja vodi grad", izjavio je on.

Kako je naveo, politička logika pokazuje da bi moralo da dođe do promene i prekompozicije unutar opozicije u Srbiji, i dodao da iako su izbori u Evropi pokazali da su već sinoć neki ervopski lideri najavili ili podneli ostavke, da to u Srbiji nije praksa.

Krstić kaže da on lično ne očekuju da će u Srbiji neko podneti ostavku zbog odgovornosti za neuspeh na izborima, već da očekuje nastavak bitke za primat u opoziciji.