12. jun 2024 15:59

Brnabić sa Mađarom: Srbija će zauvek ceniti podršku Mađarske u UN i PS NATO

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić sa Mađarom: Srbija će zauvek ceniti podršku Mađarske u UN i PS NATO

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Jožefom Mađarom, a na sastanku su zaključili da učestali susreti zvaničnika Srbije i Mađarske svedoče o intenzitetu prijateljskih odnosa dve zemlje, ali i o odličnoj i razgranatoj saradnji.

Brnabić se zahvalila Mađaru na istupanju stalnog predstavnika Mađarske pri Ujedinjenim nacijama na nedavnom zasedanju Generalne skupštine UN, kao i na hrabrom glasanju u parlamentarnoj skupštini NATO pri odlučivanju o statusu takozvanog Kosova, saopšteno je iz parlamenta.

Ona je istakla da je ovakva podrška Mađarske nešto što će Srbija zauvek ceniti.

Na sastanku je posebno istaknut značaj osnivanja Strateškog saveta saradnje između Srbije i Mađarske na Paliću, juna 2023, koji će dodatno unaprediti političke, ekonomske i sve druge odnose između dve države, kao i kulturne veze između dva naroda.

S obzirom na to da je ovo prvi susret Mađara sa Brnabić otkako je postala predsednica skupštine, on joj je poželeo mnogo sreće i uspeha u predsedavanju parlamentom i naglasio da je uspostavljanje dijaloga sa opozicijom odličan početak.

Brnabić je istakla da je njena želja da bude formirana jaka i aktivna parlamentarna grupa prijateljstva sa Mađarskom, kako bi i parlament imao svoju ulogu u dodatnom jačanju saradnje između dve zemlje.