14. jun 2024 15:21

Brnabić: Nemam informacija što se tiče razgovora sa listom Marka Bastaća

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić: Nemam informacija što se tiče razgovora sa listom Marka Bastaća

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Predsednica Narodne Skupštine Srbije i poverenica SNS za grad Beograd Ana Brnabić rekla je da će imati sednicu gradskog odbora SNS sledeće nedelje, a da se nije bavila pitanjem da li je bilo kontakta sa listom Marka Bastaća o formiranju vlasti na opštini Stari grad.

"Nisam se bavila tim pitanjem, bavi se naš opštinski odbor Srpske napredne stranke na Starom gradu, to je njihov posao. Ja mogu da pretpostavim da je bilo, verujem. Bilo bi neozbiljno da nisu pokušali da imaju komunikaciju, kao što mi kao Srpska napredna stranka pokušavamo uvek da imamo komunikaciju sa svima. Neki pristanu, neki ne pristanu. Šta će se dalje dešavati, to je na opštinskom odboru", rekla je ona odgovarajući na pitanje novinara da li je bilo razgovora sa listom Marka Bastaća.

Brnabić je ponovila da je zakazala sednicu gradskog odbora SNS za sledeću nedelju i da nema povratnu informaciju što se tiče razgovora o formiranju vlasti na opštini Stari grad.

Nosilac izborne liste „Čuvari Starog grada“ Marko Bastać izjavio je da nije imao razgovore sa predstavnicima Srpske napredne stranke.

"Bilo je, preko nekih posrednika, slanja poruka, pitanja i ostalih stvari. Pitanja, da li je moguć bilo kakav razgovor. Ja sam rekao da sam vešto izbegao da odgovorim na pitanja. Vrlo jasno sam rekao, razgovaraćemo sa svima. Pregovaraćemo samo sa onima koji prihvate apsolutno ceo program građana Starog grada", rekao je Bastać za N1.

On je, odgovarajući na zvaničan predlog nosioca liste „Biramo Stari grad“ Radomira Lazovića o tome da se do ponedeljka izjasni o zajedničkom formiranju vlasti u opštini Stari grad, rekao da kolege iz opozicije neće dobiti odgovor u ponedeljak, jer je, naveo je, "neozbiljno postavljati ultimatume.“

"U ponedeljak neće dobiti odgovor. Nije korektno postavljati bilo kakve ultimatume, bilo kakve rokove. Prijateljski razgovaramo, prijateljski smo imali prvi sastanak, prijateljski je bio i ovaj drugi sastanak. Uopšte nema potrebe za bilo kakvim ultimatumima i rokovima, kad možemo da radimo na rešenju", rekao je Bastać.

Na pitanje da li vidi sebe kao deo neke vladajuće većine, Bastać je rekao da je „sve moguće“ i da ne treba žuriti sa formiranjem vlasti na Starom gradu dok "ne bude zrelo".

Kopredsednik Zeleno-levog fronta i nosilac liste „Biramo Stari grad“ Radomir Lazović uputio je juče Marku Bastaću zvaničan predlog o formiranju vlasti u opštini Stari grad, na osnovu kojeg bi se kasnije, kako je rekao, pravio detaljan koalicioni sporazum.

Lazović je rekao da je predsedniku Opštine Stari grad dat rok do ponedeljka da se izjasni o ponudi za formiranje vlasti u opštini Stari grad.

On je objasnio da se njegov predlog sastoji iz tri dela, da se prvi tiče programskih načela, da je drugi o neophodnosti dodatnog finansiranja opštine, dok se treći segment odnosi na dogovor o formiranju vlasti na osnovu podrške koju su izborne liste dobile od birača.