20. jun 2024 10:38

Povodom Svetskog dana izbeglica uručeni ugovori za stambeno zbrinjavanje izbeglica

Izvor: TANJUG

podeli vest

Povodom Svetskog dana izbeglica uručeni ugovori za stambeno zbrinjavanje izbeglica

Foto: TANJUG/KIRS/ Dragan Kujundžić

BEOGRAD - Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije danas je povodom Svetskog dana izbeglica organizovao svečano uručenje 55 ugovora gradovima i opštinama koje su dobile sredstva od ukupno 419 miliona dinara, a za stambeno zbrinjavanje izbeglica i poboljšanje uslova života interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu.

Komesarka Nataša Stanisavljević rekla je da u Srbiji još uvek ima oko 8.000 lica koja nisu stambeno zbrinuta.

"Sredstva će biti namenjena za kupovinu kuća sa okućnicom i pakete građevinskog materijala. Izdvojili smo 419 miliona dinara i očekujem da će lokalne samouprave već u toku leta raspisati javne pozive", rekla je Stanisavljević.

Ona je zahvalila svim prestavnicima lokalnih samouprava kojima su uručeni ovi ugovori na odgovornosti i solidarnosti sa onima koji su u našoj zemlji potražili utočište.

Ministar informisanja i telekomunijacija Dejan Ristić kao izaslanik premijera Miloša Vučevića rekao je da je Srbija je oduvek bila dom ne samo sad, ali da je važno da u ovim burnim i dinamičnim dešavanjima budemo središte okupljanja naših naroda u regionu i svih onih koji u Srbiji vide pouzdanog partnera.

"Svaki razvoj, ako ne sadrži brigu o čoveku nije potpun.Hvala što pokazujete da svaka lokalna samouprava u Srbiji brine o čoveku.

U narednom peridou rapsisaćete javne pozive i zahvaljujući ovim povećanim iznosima više od 300 porodica biće u prilici da uspostavi svoj dom", rekao je Ristić.

On je zamolio sve da "nikada ne prestanemo da budemo ljudi i pokazujemo solidarnost sa svima onima koji su u potrebi, bez obzira na rasnu, versku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost pripadnost".