25. jun 2024 14:10

Gojković: Razgovori sa Vladom Republike Srbije o opremanju RTV-a

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gojković: Razgovori sa Vladom Republike Srbije o opremanju RTV-a

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

NOVI SAD – Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković obišla je danas novu zgradu Radio-televizije Vojvodine, čiju su izgradnju, nakon rušenja u bombardovanju 1999. godine, u potpunosti finansirale Pokrajinska vlada i Vlada Republike Srbije, i tom prilikom rekla da se o daljem opremanju RTV-a razgovara sa Vladom Srbije.

"Nije još sve završeno, potrebno je da se urade još dva studija sa kompletnom modernom i savremenom opremom i o tome se razgovara sa Vladom Republike Srbije. Mogu da primetim da je podignuta gledanost, da imate jedan povratak starim korenima televizije, ali na savremeni način“, rekla je Gojković.

Generalni direktor RTV-a Goran Karadžić rekao je da nova zgrada televizije, kao i njeno opremanje, obavezuju pokrajinski javni servis da stvari pokrenu na bolje.

"Mi smo za zadnjih pola godine gledanost pomnožili sa tri. Raste broj poseta na društvenim mrežama i imamo interakciju koja nam garantuje budućnost“, kazao je Karadžić.

On je dodao i da je želja rukovodstva da postanu deo grada, deo pokrajine i pravi javni servis.

"Opremanje zgrade bilo je podeljeno u tri faze. Prve dve faze su nam omogućile da sada svi budemo pod istim krovom, a treća će nam tokom 2025. godine doneti još dva studija i omogućiti da budemo bolja televizija“, zaključio je Karadžić.

Radio-televizija Vojvodine je za 2024. godinu aplicirala i za pomoć od Pokrajinske vlade u smislu tehničko-tehnološkog opremanja dopisništava, o čemu su, između ostalog, na sastanku razgovarali generalni direktor Goran Karadžić i predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković.