29. jun 2024 18:00

Tatjana Macura: Pretnje Brnabić šalju poruku da se svakoj od nas može dogoditi isto ili gore

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tatjana Macura: Pretnje Brnabić šalju poruku da se svakoj od nas može dogoditi isto ili gore

Foto: Tanjug video

BEOGRAD  - Ministarka bez portfelja Tatjana Macura izjavila je danas povodom pretnji i nasilju kojem je izložena predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić da je bez dileme reč o "političarki koja trpi najviše nasilja u Srbiji".

"Od kada se pojavila na srpskoj političkoj sceni trpi višestruke oblike i nivoe nasilja po različitim osnovama. Verbalnom i digitalnom nasilju izložena je neprestano, sadistički i iskreno ne znam kako se nosi sa istim tolike godine", navela je Macura.

Pretnje koje je sinoć neposredno dobila visoka funkcionerka Republike Srbije, predsednica Narodne skupštine od "ekološkog aktiviste" su "pretnje koje šalju poruku da se svakoj od nas isto ili gore može dogoditi", navela je Macura u izjavi.

"Posebno je zabrinjavajuće ukoliko znate da je gospođa Brnabić jedna od retko i iskreno otvorenih osoba za dijalog i da bi sigurno i pomenutom aktivisti pružila priliku za isti, ma koliko da je tema delikatna. Nadam se da će institucije sistema uraditi sve što je u njihovoj moći da se pretnje ne obistine. Danas gđa Brnabić, sutra bilo koja druga političarka imaće moju podršku", zaključila je Macura.