3. jul 2024 15:03

Popović sa Jansom razgovarala o razultatima u oblasti jačanja vladavine prava

Izvor: TANJUG

podeli vest

Popović sa Jansom razgovarala o razultatima u oblasti jačanja vladavine prava

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministarka pravde Maja Popović sastala se danas sa federalnim ministrom pravde i policije Švajcarske Konfederacije Beatom Jansom, sa kojim je razgovarala o rezultatima u oblasti jačanja vladavine prava i povećanja efikasnosti pravosuđa.

Popović i Jans su izrazili zadovoljstvo što se partnerska saradnja dve države uspešno razvija i saglasili se da postoji prostor da se bilateralni odnosi dalje unapređuju, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Popović je švajcarskoj delegaciji predstavila normativne aktivnosti Ministarstva pravde i značajna dostignuća Republike Srbije u harmonizaciji pravnog sistema Srbije sa pravom Evropske unije.

Ona je istakla vidljive rezultate koje je Ministarstvo pravde postiglo na polju jačanja vladavine prava i povećanja efikasnosti pravosuđa.

Na sastanku je ukazano na veoma dobru saradnju dva ministarstva u oblasti međunarodne pravne pomoći u krivičnim i građanskim stvarima.

Takođe, naglašen je značaj i potreba razmene iskustava u oblasti digitalizacije pravosuđa, a u cilju povećanja efikasnosti pravosudnog sistema u interesu svih građana.