3. jul 2024 16:05

Ministar Milićević se sastao sa srpskim studentom ruskog univerziteta u Sankt Peterburgu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Milićević se sastao sa srpskim studentom ruskog univerziteta u Sankt Peterburgu

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO BEZ PORTFELJA/ DUŠAN VELJOVIĆ

BEOGRAD - Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević sastao se danas u Lazarevcu sa Stefanom Spasićem, talentovanim muzičarem iz tog grada koji studira na Ruskom državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu, i pokrenuo je inicijativu da Spasić organizuje Dane srpske kulture u tom ruskom gradu.

Kako je saopšteno iz kabineta ministra, Milićević je predložio da Spasić sa kolegama iz Srbije organizuje Dane srpske kulture u Sankt Peterburgu na kojima bi ruskoj publici bila predstavljena tradicionalna srpska muzika.

"Ovakva manifestacija doprinela bi promociji srpske kulture u Rusiji i tako dodatno povezala dve zemlje i dva prijateljska naroda", rekao je Milićević.

Kako se navodi u saopštenju, Spasić je tokom studija u Rusiji više puta nastupao u Sankt Peterburškog filharmoniji i Ruskoj akademskoj kapeli, a osvojio je brojne nagrade na prestižnim svetskim takmičenjima.

Spasić takođe ima sve najviše ocene na fakultetu.

Milićević je naveo da je Spasić jedan od najboljih mladih ambasadora srpske kulture i umetnosti u svetu.

"Naša misija je da pronalazimo ovakve talentovane mlade ljude koji su ostvarili svetski uspeh u različitim oblastima, da razgovaramo s njima i da pokušamo da ih ubedimo da se vrate u Srbiju", izjavio je ministar.