7. jul 2024 17:48

Ana Brnabić: Da li opozicija zaista misli da je sve dozvoljeno ukoliko je protiv Vučića?

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ana Brnabić: Da li opozicija zaista misli da je sve dozvoljeno ukoliko je protiv Vučića?

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD  - Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić osudila je danas izjavu novinara Srđana Škora o sinu predsednika Srbije Danila Vučića i upitala da li zaista svi pripadnici opozicije misle da je sve dozvoljeno ukoliko je protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice.

"Šta je granica, kada i kako ovakva mržnja prestaje, kada će se, konačno, oglasiti neko iz opozicije ili medija koji pomažu da se ovakav otrov širi u našem društvu? Da li zaista svi oni misle da je sve dozvoljeno ukoliko je protiv Aleksandra Vučića i njegove porodice", napisala je Brnabić na u objavi društvenoj mreži X.

Predsednica Skupštine je u objavi upitala kako da Vučić kao roditelj reaguje na takve izjave.

"Da li bilo ko pomisli kako se oseća kao roditelj, a posebno kada znate da Danilo ima samo jednog živog roditelja, samo Aleksandra. Sram vas bilo sve skupa", zaključila je Brnabić.

Ministarka pravde Maja Popović je poručila je u objavi na instagramu, da je nedopustivo da pred tevizijskim kamerama, novinar, za koga je navela da je naklonjen opoziciji, detaljno iznosi ideje, i kako je napisala, "plan za mučenje sina predsednika Srbije Danila Vučića".

"Tuširanje uranijumom koje, po smeni vlasti, Škoro priželjkuje predsedniku Aleksandru Vučiću, i njegovom sinu, pokazuje svu mržnju opozicije prema predsedniku države! Metode koje je Škoro izneo nisu viđene ni u nacističkoj Nemačkoj", napisala je Popović.

Dodala je da oštro osuđuje takav narativ, koji, kako je ocenila, za cilj ima samo dalju dehumanizaciju predsednika države.

"Skoro se javnosti predstavlja kao sadista koji uziva u mucenju ljudi. Ocekujem da nadloezne institucije reaguju na verbalno nasilje", napisala je Popović.