8. jul 2024 14:19

Stamenkovski: Zahvalnost Iranu na podršci teritorijalnom integritetu Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Stamenkovski: Zahvalnost Iranu na podršci teritorijalnom integritetu Srbije

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD, 8. jula (Tanjug) - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski sastala se danas sa ambasadorom Islamske Republike Iran u Srbiji Rašidom Hasan Pur Baeijem i tom prilikom zahvalila Iranu na principijelnoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Đurđević Stamenkovski zamolila je Hasan Pur Baeija da prenese čestitke novoizbranom iranskom predsedniku Pezeškijanu i zahvalila Iranu na principijelnoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Na sastanku je konstatovano da se Srbija i Iran suočavaju sa sličnim demografskim problemima i da je iz tog razloga važna međusobna razmena iskustava i primena dobrih praksi u pogledu podizanja nataliteta, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Đurđević Stamenkovski je predstavila mere koje Vlada Srbije i resor na čijem je čelu predviđaju da preduzmu u oblasti pronatalitetne politike i finansijske podrške porodici, izrazivši spremnost da se nastave razgovori u toj oblasti između dve zemlje.

Đurđević Stamenkovski je posebno istakla spremnost Ministarstva za brigu o porodici i demografiju da bude deo strateškog povezivanja Srbije i Irana i u tom smislu je dogovoreno da u narednom periodu bude finalizovan Sporazum o saradnji između resornih ministarstava za brigu o porodici dve zemlje.

Ambasador je preneo čestitke iranskog rukovodstva ministru za brigu o porodici i demografiju u Vladi Srbije povodom izbora na funkciju i naglasio prijateljske odnose Irana i Srbije, konstatacijom da su vredni i negovani jer su zasnovani na principima.

Na sastanku su, pored Đurđević Stamenkovski ispred Ministarstva za brigu o porodici i demografiju prisustvovali, Danijel Igrec, pomoćnik za međunarodnu saradnju i Jovan Prvulović, šef kabineta ministra.