12. jul 2024 14:47

Žarić Kovačević u Vladimircima: Projekat jedinstveno upravno mesto u službi građana

Izvor: TANJUG

podeli vest

Žarić Kovačević u Vladimircima: Projekat jedinstveno upravno mesto u službi građana

Foto: TANJUG/MDULS/ TAMARA MLADENOVIĆ

VLADIMIRCr - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević prisustvovala je danas obeležavanju Petrovdana, slave opštine Vladimirci, gde je u društvu predsednika opštine Gorana Zarića obišla radove na upravnoj zgradi i istakla da je cilj ministarstva da jedinstvenim upravnim mestom građanima olakša završetak administrativnih poslova.

Radove koje je ministarka obišla Ministarstvo je podržalo sa više od 21 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Žarić Kovačević je podsetila da je osnovna ideja bila da se izgradi novi objekat namenjen poslovanju uprave u cilju rešavanja višedecenijskog problema neuslovnog funkcionisanja opštinske uprave, a čiji deo je bio smešten u montažnom objektu.

Dodala je da je cilj da uprava bude koncentrissana na jednom mestu i "pod jednim krovom", kao i da službenici imaju bolje uslove za rad.

Ministarka je poručila da je opštinska uprava noseći stub poslovanja svake opštine i istakla da je važno da zaposleni imaju odgovarajuće uslove za rad, ali i korisnici prijatniji ambijent prilikom dolaska i korišćenja usluga i servisa.

Realizacijom ovog projekta u prizemlju zgrade će biti otvorene kancelarije i šalter sala, za koju je planirano da preraste u jedinstveno upravno mesto, a raspoloživi prostor na spratu zgrade bi se koristio za održavanje sednica SO Vladimirci, dodaje se u saopštenju.

Ministarka je pohvalila inicijativu opštinskog rukovodstva i istakla da je jedinstveno upravno mesto projekat ministarstva koji sprečava šetnju od šaltera do šaltera i koji doprinosi većoj pristupačnosti usluga građanima i privrednom sektoru, kao i da jedinstveno upravno mesto reflektuje viziju da se gradi uprava koja je u potpunosti na strani građana.

Ministarka je u Vladimircima prisustvovala ručku u crkvenoj porti, a razgovarala je i sa građanima, dodaje se u saopštenju.