13. jul 2024 15:17

Predstavnici Ministarstva za ljudska prava o pritužbi Mreže Žene protiv nasilja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predstavnici Ministarstva za ljudska prava o pritužbi Mreže Žene protiv nasilja

Foto: TANJUG/MLjMPDD

LESKOVAC - Članovi delegacije Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog razgovarali su sa potpisnicama pisma i načelnikom Jablaničkog okruga povodom pritužbi organizacije Mreža "Žene protiv nasilja" upućene u otvorenom pismu ministru Tomislavu Žigmanovu u Leskovcu.

Članice organizacije Mreže su u otvorenom pismu, između ostalog, zatražile efikasniju zaštitu i transparentnije lokalno finansranje organizacija civilnog društva u ovom delu Srbije, saopštilo je resorno ministarstvo.

Delegacija Ministarstva održala je dva sastanka tokom boravka u Leskovcu, prvi sa potpisnicama pisma, a drugi sa načelnikom Jablaničkog okruga Milošem Ćirićem.

Tokom sastanka sa predstavnicama organizacija civilnog društva, koji je održan u prostorijama Udruženja "Žene za mir" u Leskovcu, potpisnice pisma su izrazile zahvalnost na brzoj reakciji Ministarstva, a zatim su razgovarali o izazovima sa kojima se suočavaju, a koji se primarno odnose na bezbednost i transparentnost finansiranja njihovih aktivnosti.

Na sastanku, koji je održan juče, s predstavnicama civilnog sektora bile su prisutne predstavnice Udruženja "Žene za mir", "Centra za devojke", "SOS Vlasotinca" i koordinatorke Mreže "Žene protiv nasilja".