17. jul 2023 20:24

Hispanoamerikanac prvi put imenovan za načelnika njujorške policije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Hispanoamerikanac prvi put imenovan za načelnika njujorške policije

Foto: AP Photo/Jeenah Moon

NJUJORK - Gradonačelnik Njujorka Erik Adams danas je imenovao Edvarda Kabana za 46. komesara Njujorške policije, a Tanju Kinselu za njegovu zamenicu.

Kaban je tako postao prvi Hispanoamerikanac na čelu gradske policijske službe Njujorka od njenog osnivanja pre 178 godina.

"Ovo je neverovatan trenutak, ne samo za zajednicu španskog govornog područja, već za ceo naš grad i zemlju", rekao je Adams, prenosi američka televizija Si-Bi-Es.

Adams, bivši kapetan policije Njujorka, predstavio je Kabana (55) tokom konferencije za novinare i istakao da je on igrao ključnu ulogu za to što je odeljenje uspelo da smanji kriminal nakon pandemije, preneo je Rojters.

"Komesar Kaban je zaista jedan od najboljih u Njujorku i neko ko razume važnost bezbednosti i pravde“, rekao je Adams, napominjući da je znatno smanjen broj zločina u gradu ovog leta, preneo je Rojters.

Kaban je pozvao Hispanoamerikance da se pridruže njujorškoj policiji.

"Nadam se da postoji mladić, student ili vojni veteran koji je danas čuo za moje imenovanje i da je postavio pitanje: Šta ako? Njima poručujem: Njujorška policija te želi, njujorškoj policiji si potreban, a vaš komesar ima mnogo posla za vas", rekao je novi komesar policije Njujorka.