14. mart 2024 12:39

Makron uručio najviše priznanje najbogatijem čoveku sveta Bernaru Arnou

Izvor: TANJUG

podeli vest

Makron uručio najviše priznanje najbogatijem čoveku sveta Bernaru Arnou

Foto: AP Photo/Thibault Camus

PARIZ - Francuski predsednik Emanuel Makron uručio je najviše priznanje francuske, Veliki krst Legije časti, najbogatijem čoveku sveta Bernaru Arnou.

Osnivač i vlasnik multinacionalne kompanije Moet Henesi Luj Viton (LVMH) dobio je u sredu uveče priznanje koje može da ima najviše 75 nosilaca istovremeno.

Ceremoniji u Jelisejskoj palati su prisustvovale brojne poznate ličnosti poput milijardera Ilona Maska, repera Džej Zija i pevačice Bijonse, a Makron je održao govor u kojem je istakao Arnoovu delekovidost, promociju Francuske i pomoć u rekonstrukciji katedrale Notr Dam.

Politička vrhuška Francuske je takođe bila prisutna, kao bivši predsednik Nikola Sarkozi, komesar Evropske unije Tjeri Breton, gradonačelnica Pariza An Idalgo, ministar ekonomije Bruno Le Mer, ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanan i ministar kulture Rašida Dati.

Prema poslednjem Blumbergovom indeksu milijardera Arno je najbogatij osoba na svetu, sa bogatstvom od 197 milijardi dolara, a sa tog mesta svrgnuo je Džefa Bezosa koji je na tom mestu proveo nekoliko dana.

Titula najbogatije osobe često se menja između Arnoa, Džefa Bezosa i direktora Tesle, kontroverznog Elona Maska.

Do marta na prvom mestu je bio Ilon Mask, ali je njegovo bogatstvo od tada palo na 189 milijardi dolara jer su Tesline deonice značajno izgubile na vrednosti od početka godine.