1. jul 2024 19:39

Škotska: Albanski dileri gajili marihuanu vrednu 235.000 evra u napuštenom bazenu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Škotska: Albanski dileri gajili marihuanu vrednu 235.000 evra u napuštenom bazenu

Foto: Shutterstock.com/JonVallejoPhotography, ilustracija

GLAZGOV - Grupa albanskih dilera droge pretvorila je napušteni bazen u škotskom gradu Forfaru, u veliku farmu marihuane vredne 200.000 funti (235.000 evra).

Bazen je otkriven kada je policija dobila dojavu da se sumnja da se tu proizvodi droga.

Prilikom ulaska, policija je isključila struju radi bezbednosti i koristila brusilicu da bi otvorila vrata, a onda je u podrumu otkrila značajnu količinu marihuane, nakon čega su uhapšeni Džafer Furiku i još dve osobe koje su pokušale da pobegnu, preneo je Dejli mejl.

Furiku (65) priznao je da je uzgajao marihuanu vrednu 235.000 evra u bazenu koji se nije koristio od 2017. godine.

Albanski narko diler je došao u Veliku Britaniju da radi kao baštovan, a sudija je istakao da je reč o komercijalnoj proizvodnji na veliko, pa je neizbežna zatvorska kazna zbog ozbiljnosti dela.

Pored Furkua, već su osuđeni Hajri Musa i Gerald Daci, takođe albanski državljani, koji su ilegalno ušli u Veliku Britaniju.

Musa i Daci su osuđeni na po tri godine zatvora zbog učešća u proizvodnji droge.

Bivši bazen u Forfaru, koji je gradu poklonio filantrop Endrju Karnegi, prodala je opština nekoliko meseci pre nego što je otkrivena plantaža droge.

Lokalna zvaničnica Sara Vilkinson izjavila je da je Furiku u pritvoru, i da se suočava sa deportacijom zbog ilegalnog boravka u Velikoj Britaniji.