13. jul 2024 08:51

Odbačena tužba i prekinuto suđenje Aleku Boldvinu po optužbi za ubistvo iz nehata

Izvor: TANJUG

podeli vest

Odbačena tužba i prekinuto suđenje Aleku Boldvinu po optužbi za ubistvo iz nehata

Foto: Ramsay de Give/Pool Photo via AP/RAMSAY DE GIVE

SANTA FE - Sudija u Novom Meksiku odbacila je tužbu za ubistvo iz nehata i prekinula suđenje glumcu Aleku Boldvinu zbog toga što je tužilaštvo, kako je sud naveo, prikrivalo dokaze o tome kako je bojeva municija završila na filmskom setu na kojem je ubijena snimateljka Halina Hačins.

Ovo je drugi put od pucnjave u oktobru 2021. godine da je slučaj protiv glumca odbačen i neće mu se ponovo suditi, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Advokati Boldvina su tvrdili da su policija i tužioci sakrili dokaze koji su mogli da idu u korist glumca.

Ključno pitanje slučaja bilo je kako je bojeva municija završila na setu, a Boldvinovi advokati su doveli u pitanje istragu i ukazali na greške koje su napravile državne vlasti koje su obrađivale mesto zločina.

Nakon što je oružarka na setu Hana Guterez u martu osuđena na 18 meseci zatvora za ubistvo iz nehata, bojeva municija je predata policiji.

Dokazano je da je bojeva municija na set stigla od dobavljača rekvizita, a ne od oružarke, ali te dokaze tužilaštvo nije pokazalo odbrani.

Boldvin je nakon presude plačući zagrlio svoju suprugu Hilariju Boldvin i sestru Elizabet Kušler, a potom napustio sudnicu.

Tužioci neće moći ponovo da podignu optužnicu protiv Boldvina.

Alek Boldvin bio je optužen za ubistvo iz nehata zbog pucnjave na snimanju filma "Rast" (Rust), u kojoj je ubijena snimateljka Halina Hačins.

U martu je oružarka na setu Hana Guterez osuđena na 18 meseci zatvora za ubistvo iz nehata, jer je greškom stavila pravi metak u revolver koji je Boldvin koristio na filmskom setu.