25. jul 2024 12:42

Macura: Opština Jezero pravi primer da je jednakost žena stub oslonca svake zajednice

Izvor: TANJUG

podeli vest

Macura: Opština Jezero pravi primer da je jednakost žena stub oslonca svake zajednice

Foto: TANJUG/VLADA SRBIJE/ DEJAN STANKOVIĆ

BANJALUKA - Ministarka bez portfelja zadužena za rodnu ravnopravnost, borbu protiv nasilja nad ženama i ekonomsko i političko osnaživanje žena Tatjana Macura sastala se tokom zvanične posete Republici Srpskoj sa načelnicom Opštine Jezero Snežanom Ružičić i istakla da je ta opština pravi primer kako jednakost žena i njihovo aktivno učešće u politici i ekonomiji, nisu "visoka politika" već stub oslonca i napretka svake dobro organizovane zajednice, ma kolika ona bila.

Istovremeno, ona je izrazila svoje oduševljenje što je na stepeništu ulaza zgrade opštine postavljena električna pokretna rampa za osobe koje imaju poteškoća sa kretanjem, što je bio prvi znak da se opštinom upravlja na domaćinski način i da se vodi računa o svakom njenom meštaninu, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Načelnica Ružičić upoznala je delegaciju iz Srbije sa načinom funkcionisanja Opštine Jezero i navela da ova opština poseduje izuzetan turistički potencijal i svetsku prepoznatljivost jer je krater na Marsu u koji je 2020. godine sleteo NASA rover dobio naziv po ovoj opštini, a izuzetna je i po tome što je u opštinskoj administraciji zaposleno 95 odsto žena, a pet od 13 odbornika su žene.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa