9. februar 2023 13:45

Peskov: SAD šire svoje učešće u sukobu Rusije i Ukrajine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Peskov: SAD šire svoje učešće u sukobu Rusije i Ukrajine

Foto: Shutterstock.com/ID1974, arhiva

MOSKVA - Sjedinjene Američke Države pokazuju političku odlučnost da prošire svoje učešće u sukobu Rusije i Ukrajine, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"SAD nastavljaju neprijateljstvo prema našoj zemlji i vide nas kao protivnika, pokazujući svoju odlučnost da nastave da šire učešće u sukobu između Rusije i Ukrajine. Svaki put SAD odbijaju da pokažu bilo kakvu spremnost da priznaju legitimnu zabrinutost Rusije", istakao je on i dodao da to podstiče dalju eskalaciju sukoba.

Američki predsednik Džo Bajden u svom Govoru o stanju nacije u utorak je ocenio da je ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini "bila test za vekove" za SAD i svet, kao i da političke snage u zemlji ostaju ujedinjene u podršci Kijevu. 

SAD nisu kontaktirale Rusiju nakon objave novinara o napadu na gasovod

Američka strana nije kontaktirala Rusiju nakon objave američkog novinara Simora Herša o terorističkom napadu na Severni tok, izjavio je danas Dmitrij Peskov.

Peskov je odrečno odgovorio na pitanje novinara da li je američka strana pozvala Rusiju nakon objave Herša o terorističkom napadu na Severni tok, prenele su RIA novosti.

Američki novinar, dobitnik Pulicerove nagrade Simor Herš potvrdio je ranije za RIA Novosti autorstvo članka o eksplozijama na gasovodima Severni tok 1 i 2.