13. jul 2023 12:34

Zaustavljeni napadi ukrajinskih snaga u Donjeckoj oblasti i Zaporožju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zaustavljeni napadi ukrajinskih snaga u Donjeckoj oblasti i Zaporožju

Foto: via AP/Roman Chop

KIJEV, MOSKVA - BORAC, PRIPADNIK GRUPE "Južna" Oružanih snaga Rusije sa pozivnim znakom "Jugan", uprkos udaru granate, uspeo je samostalno da zaustavi napad male grupe neprijatelja na ruske položaje u pravcu Donjecka, javlja agencija RIA Novosti.

Činjenica da su ukrajinski militanti tokom ofanzive neočekivano bili zbunjeni oko lokacije rovova ruske vojske pomogla je borcu da dobije na vremenu za kontranapad.

"Mala grupa neprijatelja je započela energičan napad na naše položaje, ali, očigledno, nije dobro pročitala kartu i nije shvatila gde se tačno nalaze, rekao je komandant jedinice u kojoj služi istaknuti borac.

 

RUSKE SNAGE ODBILE su proteklog dana pokušaj Ukrajine da probiju odbrambene linije u oblasti Zaporožja u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, izjavio je vršilac dužnosti guvernera Zaporoške oblasti Jevgenij Balicki.

"Situacija je i dalje stabilno napeta. Neprijatelj je pokušao da probije odbrambenu liniju u sektoru Lugovoje-Malije Ščerbaki u Vasiljevskom okrugu. Njihovi glavni napori su usmereni na proširenje mostobrana u blizini naselja Pjatihatki", napisao je on na Telegramu, preneo je TASS.

Kako je naveo, artiljerijska vatra je nanela štetu neprijatelju, koji je pretrpeo velike gubitke, a njegovi pokušaji da postigne svoje ciljeve su propali.

 

RUSKA VOJSKA SUZBILA je pokušaje Oružanih snaga Ukrajine da forsiraju Dnjepar kod Antonovskog mosta kod Hersona, rekao je predstavnik operativnih službi tog regiona.

"Usled vatrene štete formacija Dnjeparske grupe trupa u pravcu Hersona, osujećena su dva pokušaja neprijatelja da forsiraju reku Dnjepar u oblastima naselja Dači i Antonovka", rekao je on.

Prema njegovim rečima, ruska vojska je kod Hersona uništila i dve američke haubice M-777, posade i municiju za njih.

 

VJAČESLAV GLADKOV, GUVERNER Belgorodske oblasti u Rusiji, napisao je na Telegram kanalu da je bilo neprekidnih slučajeva prekograničnog granatiranja iz Ukrajine, preneo je Gardijan.

On je dodao da nije bilo povređenih i da je pričinjena samo manja šteta.

Tvrdnje nisu nezavisno proverene.

 

SNAGE BEZBEDNOSTI DOBILE su neoborive dokaze da ukrajinske trupe pripremaju raketni napad na nuklearnu elektranu Zaporožje, izjavio je za RIA Novosti Vladimir Rogov, šef javnog pokreta Zaporožja "Mi smo zajedno sa Rusijom".

On je prethodnog dana govorio i o pritvoru ukrajinskih diverzanata koje su u Nemačkoj obučavali britanski instruktori, a koji je trebalo da raketiraju lasersko navođenje u nuklearnoj elektrani Zaporožje.

"Pritvorenici su priznali. Sada imamo nepobitne dokaze da su ukrajinske trupe spremale raketni napad na nuklearnu elektranu Zaporožje po nalogu kijevskog režima, nakon čega bi okrivile Rusiju za ono što bi se dogodilo", rekao je Rogov.