19. jul 2023 15:17

Zaharova odgovorila šefu MI6 koji je pozvao Ruse na saradnju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zaharova odgovorila šefu MI6 koji je pozvao Ruse na saradnju

Foto: Shutterstock.com/Nikolay Androsov, arhiva

MOSKVA - Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova odgovorila je šefu britanske MI-6 Ričardu Muru koji je pozvao Ruse na saradnju, da ne bi bio tako nervozan da Rusija zaista ima malu šansu da povrati zemlju.

Ona je podsetila da je „šef britanskog MI-6 Ričard Mur pozvao Ruse da sarađuju sa obaveštajnom službom i da okončaju „krvoproliće“, kao i da Rusija ima male šanse da povrati svoju poziciju u Ukrajini.

Zaharova je takođe citirala Mura, gde on poziva Ruse da „učine ono što su drugi radili u proteklih 18 meseci i pridruže se“.

„Da je Rusija imala ’malu šansu‘ da povrati zemlju, Ričard Mur, ne bi bio toliko nervozan. Što se tiče ’otvorenih vrata i čuvanja tajni‘, moglo bi ti se poverovati ako bi predstavio Skripalje. Obično one koji su verovali i veruju vam, vi prve uništavate“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu, prenosi Ria novosti.

Bivši oficir GRU Sergej Skripalj, osuđen u Rusiji za izdaju, i njegova ćerka Julija otrovani su u Solsberiju u martu 2018. godine, što je izazvalo međunarodni skandal.

Skotland Jard je kasnije potvrdio da su drugi muškarac i žena otrovani istom supstancom kao i Skripalovi. Don Stardžes (44), koji je patio od trovanja, preminuo je 8. jula u okružnoj bolnici Solsberi. London smatra da je Rusija umešana u trovanje Skripalja sa A234, a Sterdžes je bio slučajna žrtva, što Moskva kategorički negira.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da se „slučaj Skripalj“ urušava pred našim očima zbog nedostatka bilo kakvih dokaza o krivici Rusije.