17. oktobar 2023 03:35

U Pekingu potpisani bilateralni dokumenti između Srbije i Kine

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Pekingu potpisani bilateralni dokumenti između Srbije i Kine

Foto: Tanjug video

PEKING - U Pekingu je danas potpisano nekoliko bilateralnih dokumenata, kojima se unapređuje saradnja Srbije i Narodne Republike Kine.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisao je okvirni sporazum o projektu izgradnje brze saobraćajnice granični prelaz Bački Breg- Sombor – Kula-Vrbas – Srbobran – Bečej – Kikinda – Granični prelaz Srpska Crnja sa kompanijom Ćina State Construction.

Vesić je potpisao i komercijalni ugovor o izgradnji autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad sa kompanijom Shandong International Economic and Technical Cooperation Group, kao i komercijalni ugovor sa kompanijom CRRC za nabavku pet brzih elektromotornih vozova.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović potpisao je sa predstavnicima CRBC-a protokol o saradnji za razvoj spoljašnje (bazne) infrastrukture Srpskog kineskog industrijskog parka “Mihajlo Pupin” u Srbiji.

Direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić potpisao je komercijalni ugovor o trećoj modernizaciji fiksne mreže Telekom Srbija sa kompanijom Huawei, a tokom posete očekuje ga potpisivanje ugovora o finansiranju treće faze modernizacije fiksne mreže Telekom Srbija sa Bank of China.