24. maj 2024 16:55

Direktor ukrajinskog Nacionalnog biroa za borbu protiv korupcije suspendovao zamenika

Izvor: TANJUG

podeli vest

Direktor ukrajinskog Nacionalnog biroa za borbu protiv korupcije suspendovao zamenika

Foto: Shutterstock.com/hyotographics, ilustracija

KIJEV - Semen Krivonos, direktor ukrajinskog Nacionalnog biroa za borbu protiv korupcije (NABU) suspendovao je danas svog prvog zamenika, dok traje istraga o navodnom curenju podataka unutar agencije.

Ukrajinska vlada je pod pritiskom da se izbori sa korupcijom i dokaže da može da održi vladavinu zakona jer ima za cilj da obezbedi članstvo u EU i privuče investitore da joj pomognu u obnovi, preneo je Rojters.

NABU je saopštila da je Krivonos suspendovao svog prvog zamenika na osnovu samog priznanja zaposlenog o "mogućem sukobu interesa" tokom istrage o curenju informacija.

Biro nije pružio detalje o curenju informacija, ali je izvor iz organa za sprovođenje zakona juče rekao da je ugrozio istragu visokog profila o projektu izgradnje puteva koji uključuje vladin novac.

Agencija nije navela ime suspendovanog funkcionera, ali se na njenom sajtu navodi da Gizo Uglava obavlja funkciju prvog zamenika direktora NABU.

Ranije ove nedelje, istražitelji su otkrili da je pokrenuta istraga protiv bivšeg zamenika savetnika predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog osumnjičenog za nezakonito bogaćenje.