30. jun 2024 19:15

Napad na poštu u Harkovu: Poginuo vozač kamiona, 10 povređeno

Izvor: TANJUG

podeli vest

Napad na poštu u Harkovu: Poginuo vozač kamiona, 10 povređeno

Foto: AP Photo/Eugene Hertnier

HARKOV  - Jedna osobna je poginula, a 10 je povređeno u ruskom vazdušnom raketnom napadu na kancelariju pošte u Harkovu, saopštila je Nacionalna policija.

"Danas, oko 16.30 časova, ruska vojska je izvela vazdušne udare na Harkov. Vazdušna bomba je pogodila poštanski terminal koji se nalazi u stambenoj zoni. Uništeno je desetak automobila koji su bili u saobraćajnoj gužvi", navodi se u saopštenju, prenosi Ukrinform.

Prema rečima načelnika Službe nacionalne bezbednosti u oblasti Harkov Volodimira Timoška, pretpostavlja se da je u trenutku napada bilo oko devetoro ljudi.

"Poginuo je 38-godišnji vozač kamiona, telo mu je teško unakaženo, pa će biti urađen DNK test radi identifikacije preminulog. Među desetoro povređenih su vozači i poštanski radnici, kao i osmomesečno dete koje je bilo u šetnji sa roditeljima. Dete je palo na trotoar od udara", rekli su u policiji.

Na licu mesta trenutno rade istražitelji, forenzičari i stručnjaci za eksploziv.

Specijalisti istražuju vrstu municije koja je pogodila civilni infrastrukturni objekat.

Pokrenut je krivični postupak zbog kršenja zakona i običaja ratovanja.

Kako je na Fejsbuku objavila kompanija "Nova pošta", svi radnici u smeni su bili u skloništu i nisu povređeni.

Državna služba za vanredne situacije objavila je na Fejsbuku da je požar na terminalu "Nove pošte" ugašen.

"Neprijatelj je danas popodne izveo vazdušni udar na filijalu 'Nove pošte'. Zgrada je delimično oštećena, a došlo je do požara na površini od 200 kvadratnih metara. Zapaljeno je osam, a oštećeno šest kamiona, tri proizvodno-skladišne zgrade i medicinski objekat", navodi se u saopštenju.