7. jul 2024 18:13

Dodik: Komšić nema pravo da Srbima drži lekcije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodik: Komšić nema pravo da Srbima drži lekcije

Foto: RTRS

BANJALUKA  - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da član Predsedništva BiH Željko Komšić nema pravo da Srbima drži lekciju o poštovanju rada Predsedništva, jer je svojim dugogodišnjim nepropisnim delovanjem srušio tu zajedničku instituciju, kao i BiH.

"Kada se u delovanju budete vratili u okvire Predsedništva BiH i uverite nas da ozbiljno mislite, onda ćemo razgovarati. Mi njih pitamo, otkud oni u Generalnoj skupštini UN i kako glasaju po svetu navodno u ime BiH, a sada im smeta pet, deset momaka koji su polaznici akademija i koji su nenaoružani došli u Prijedor na obeležavanje 82. godine od Bitke na Kozari", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, prenela je Srna.

Dodik je istakao da je Kozara veliko stratište srpskog naroda.

"Umesto da povodom tog velikog stradanja Srba kažu neku rečenicu, njima smetaju momci i devojke koji su ponosni na uniformu koju nose", rekao je Dodik.

Predsednik RS je naveo da su Prijedorom defilovali obični pitomci koji većinom imaju rodbinu ovde.

"U čemu je tu problem? Komšić se sada setio Predsedištva i njegovih odluka za tako nešto. A kada Bećirović ide po svetu i laje po Srpskoj tada nema Predsedništva? Sad bi on nešto da pita. Pa dobićeš odgovor, pitaj ih. I sledeći put ćemo to uraditi", rekao je Dodik.

On je istakao da su upravo takvi kao Komšić srušili Predsedištvo BiH svojim nelegitimnim izborom za hrvatskog člana te zajedničke institucije, kao i svojim lažnim predstavljanjem.

"Komšić zastupa muslimane, a predstavlja se kao Hrvat", rekao je Dodik.

Član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je ranije danas da mora odmah da se utvrdi ko je dozvolio da Vojska Srbije uđe na teritoriju BiH, nakon što su pripadnici kadeti vojne i policijske akademije učestvovali u defileu u Prijedoru povodom obeležavanja 82. godine od Bitke na Kozari.

Kako je prenela RTRS, 30-ak kadeta i 20-ak starešina defilovalo je od hotela "Prijedor", glavnim gradskim šetalištem do Pozorišta Prijedor.

U defileu su učestvovali i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Srbije Nemanja Starović i državni sekretar u ovom ministarstvu Zoran Antić.