15. april 2024 15:06

U PKS seminar "Proizvodnja sa stanovišta knjigovodstvenog obuhvatanja"

Izvor: TANJUG

podeli vest

U PKS seminar "Proizvodnja sa stanovišta knjigovodstvenog obuhvatanja"

Foto: PKS

BEOGRAD - Centar za edukaciju Privredne komore Srbije (PKS) organizovaće 18. aprila seminar "Proizvodnja sa stanovišta knjigovodstvenog obuhvatanja i iskazivanja u finansijskim izveštajima, putem vebinar platforme".

Kako se navodi u saopštenju PKS, cilj seminara je da se polaznici kroz praktične vežbe i primere upoznaju i ovladaju tehnikama knjiženja poslovnih događaja u vezi sa proizvodnjom, upravljanjem i planiranjem troškova, kao i sistemom obračuna troškova.

Polaznici će se upoznati i sa sastavljanjem bilansa uspeha sa stanovišta finansijskog i upravljačkog računovodstva, utvrđivanja razlike između cene koštanja gotovog proizvoda i komercijalne cene koštanja, ali i vrednovanja i iskazivanja efekata proizvodnje u finansijskim izveštajima, kao i kontrole i provere finansijskih izveštaja u proizvodnom privrednom subjektu.

Dodaje se da je obuka namenjena menadžerima, kontrolorima, računovođama i ostalim licima koja žele da prošire svoja znanja u oblasti evidentiranja, praćenja i analize proizvodnje.