Povećan minimalac na 143 dinara

Socijalno - ekonomski savet dogovorio je danas povećanje minimalne cene rada sa 130 na 143 dinara po satu, koja će važiti od sledeće godine, izjavio je Tanjugu predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

12 Septembar 2017 15:27

BEOGRAD - Socijalno - ekonomski savet dogovorio je danas povećanje minimalne cene rada sa 130 na 143 dinara po satu, koja će važiti od sledeće godine, izjavio je Tanjugu predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

Atanacković je precizirao da je to odluka SES-a i da će predlog biti upućen Vladi Srbije...


SES: Minimalna cena rada povećanja na 143 dinara

Minimalna cena rada u narednoj godini biće viša za 10 odsto i iznosiće 143 dinara po radnom času bez poreza i doprinosa, odlučio je danas Socijalno-ekonomski savet Srbije.

Socijalni partneri su se saglasili da postoji ptreba za povećanjem minimalne cene rada, a uvažavanjem argumenata svih strana došlo se do usaglašavanja iznosa, koji je između zajedničkog predlog Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost od 154 dinara i 139 dinara, koliko je predlaga Unija poslodavaca Srbije...


SES odbio da prihvati Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti

Socijalno - ekonomski savet nije danas prihvatio Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti zbog toga jer ima dosta majnkavosti, a i socijalni partneri nisu bili konsultovani pre njegovog donošenja.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković rekao je Tanjugu da Nacrt zakona nije prihvatljiv za sindikate, Uniju poslovaca Srbije i Ministartvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Foto Tanjug /S. Radovanović, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane