Kod Istoka kamenovana dva autobusa sa vernicima iz Beograda

Kod gradića Istok, nadomak Peći na Kosovu i Metohiji, jutros su kamenovana dva autobusa sa vernicima iz Beograda, koji su se vraćali iz posete crkvi Bogorodice (Studenice) hvostanske.

21 Oktobar 2018 18:46

ISTOK - Kod gradića Istok, nadomak Peći na Kosovu i Metohiji, jutros su kamenovana dva autobusa sa vernicima iz Beograda, koji su se vraćali iz posete crkvi Bogorodice (Studenice) hvostanske.

"Radio Kontakt plus" navodi da je grupa Albanaca postavila prepreke i sačekala da se vernici vrate posle pomena, koji je na ostacima hrama služio paroh Nebojša iz Istoka.

Đurić:Današnji napad - dokaz protiv militarizacije Albanaca

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju MarkO Đurić apelovao je na međunarodnu zajednicu da reaguje na današnji napad na pravoslavne hodočasnike, koji su obilazili srpske manastire u Metohiji.

"Današnji napad je samo još jedno upozorenje kakva bi sudbina zadesila sve srpske svetinje na Kosovu i Metohiji ukoliko bi ostali bez zaštite, i zato apelujem na međunarodnu zajednicu da najozbiljnije reaguje, jer to nije samo napad na hodočasnike, već i na simbole zajedničke evropske hrišćanske tradicije i evropske vrednosti", istakao je Đurić.


Foto Tanjug /D.Goll,ilustracija

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane