Svečano otvorena Slobodna zona, Petrović: Fale nam heroji

Slobodna zona se bavi temama koje kao da se pretaču u jedan veliki krik za herojima. Dakle, živimo u vremenima kada nemamo takvog jednog heroja, zato nam je i potreban film o Dijani Budisavljević, kazao je direktor festivala Rajko Petrović za Tanjug, neposredno pre svečanog otvaranja u Kombank dvorani.

08 Novembar 2019 08:27
Slobodna zona se bavi temama koje kao da se pretaču u jedan veliki krik za herojima. Dakle, živimo u vremenima kada nemamo takvog jednog heroja, zato nam je i potreban film o Dijani Budisavljević, kazao je direktor festivala Rajko Petrović za Tanjug, neposredno pre svečanog otvaranja večeras u Kombank dvorani.

BEOGRAD - Slobodna zona se bavi temama koje kao da se pretaču u jedan veliki krik za herojima. Dakle, živimo u vremenima kada nemamo takvog jednog heroja, zato nam je i potreban film o Dijani Budisavljević, kazao je direktor festivala Rajko Petrović za Tanjug, neposredno pre svečanog otvaranja u Kombank dvorani.

On je rekao da bi se, "kada se pogleda sadržaj ovih filmova, reklo nekako da ono što im je svima zajedničko, dakle bez obzira na raznolikost tema od porasta desnice, preko krize demokratije i institucija u EU, pitanje migranata, pitanje ljudskih prava i raznih ugroženih grupa, sve to skupa kao da se pretače u jedan veliki krik za herojima".


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

SVECANO OTVARNJE FESTIVALA SLOBODNA ZONA

vrh strane