17. april 2024 11:06

Manifestacija "Igorovi dani" od 25. do 29. aprila u SNP-u

Izvor: TANJUG

podeli vest

Manifestacija "Igorovi dani" od 25. do 29. aprila u SNP-u

Foto: TANJUG/GRADSKO DRAMSKO KAZALIŠTE GAVELLA

NOVI SAD - Manifestacija "Igorovi dani“ biće održana 25. do 29. aprila u Srpskom narodnom pozorištu (SNP), najavili su danas organizatori.

Iz SNP-a je najavljeno da će "Igorovi dani" okupiti ansamble regionalnih teatara, glumce i prijatelje pozorišnog reditelja Igora Vuka Torbice (1987-2020), koji će govoriti o njegovom stvaralaštvu.

"Igorove dane“ 25. aprila u SNP-u otvara predstava "Carstvo mraka“, po delu Lava Nikolajeviča Tolstoja, Narodnog pozorišta iz Beograda, a 26. aprila biće izvedena "Bakhe - kratak pregled raspada“ Narodnog pozorišta iz Bitolja.

Kako je najavljeno, 28. aprila na sceni "Pera Dobrinović“ publiku čeka "Projekcija predstave: Priče iz bečke šume“ Gradskog dramskog kazališta Gavela iz Zagreba,

"kojom je Torbica, po rečima kritičara, nadmašio očekivanja".

Manifestaciju će zatvoriti 29. aprila Molijerova predstava "Don Žuan", u režiji Torbice, i izvođenju Narodnog pozorišta "Toša Jovanović"' iz Zrenjanina, saopštio je SNP.

U razgovoru "Pozorišne strategije Igora Vuka Torbice: Prostor performativnog u glumi“ 29. aprila (17.00 sati) u SNP-u učestvovaće glumci Vesna Jevnikar iz Slovenije, Mia Melher i Rakan Rushaidat iz Hrvatske, kao i Hana Selimović, Ninoslav Đorđević i Dušan Vukašinović iz Srbije.