23. april 2024 11:11

Navijači Zvezde: Nećemo dozvoliti da se od derbija pravi lakrdija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Navijači Zvezde: Nećemo dozvoliti da se od derbija pravi lakrdija

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Navijači Crvene zvezde pozvali su danas sve pristalice crveno-belih da se u što većem broju pojave na utakmici fudbalskog polufinala Kupa Srbije protiv Partizana.

Zvezda sutra od 19 sati na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje Partizan, ali je utakmica i dalje pod "znakom pitanja" zbog nezadovoljstva crno-belih suđenjem u prethodnom prvenstvenom derbiju, koji je završenom pobedom crveno-belih 3:2.

"Ovo što se radi po medijima, španske sapunice i izigravanje nekakvih žrtava od strane onih kojima kad bismo krenuli da nabrajamo njihove “sporne” situacije i sezone potrajalo bi", navodi se u saopštenju.

Situacije sa poslednjeg derbija su takve da je apsolutno legitimno da se priča o tome da li je prvi gol komšija regularan (gol postignut dok je dimna bomba bila praktično pored našeg golmana), gde nam je poništen gol izvlačenjem milimetarskih linija, gde može da se priča o tome da li je neko od protivničkih igrača zaslužio isključenje pre kraja utakmice, ali i pored svega toga mi dobijemo ovo što imamo danas, navode navijači Zvezde.

"Svedoci smo situacija da se u mnogim evropskim i svetskim derbijima dešavaju propusti i greške sudija ali niko nikada nije kukao i zapomagao kao ovaj klub. Pogotovo za situacije koje su viđene na poslednjem derbiju! Posebna tema je nekakva priča o nedolasku na derbi, to su verovatno videli od svog košarkaškog kluba gde ta bahatost ide toliko daleko da samovoljno odlučuju da li će i kada igrati domaću ligu, ali za fudbal je ovo već nivo iznad, dokle bezobrazluk može da ide".

Taman, neka pošalju omladince pa da im sa zadovoljstvom pokažemo kome je gde mesto, naglašava se u saopštenju.

"Zato pozivamo sve da se pojave i da niko ne naseda na ovu lakrdiju koja se dešava od strane ljudi koji vode i igraju u komšijskom klubu! Nećemo dozvoliti da se od derbija pravi lakrdija".

Crvenoj zvezdi na početku vladavine njihovog "Al Toleonea", na derbiju koji je odlučivao titulu, nisu svirana dva čista penala! Od tada pa narednih sedam-osam godina, samo oni koji su posećivali stadione znaju kroz šta smo sve prošli, podseća se u saopštenju.

"Da ne pričamo o vremenima “zlatnih sponzora šampiona” gde je vlast nakon Zvezdinog istorijskog uspeha u Bariju iz samo njima znanih razloga krenula da sa svim državnim firmama iz sve snage počnu da podržavaju “šampiona”? Samo ne znamo šampiona čega?"

Ta vlast im je omogućila nesmetan prolaz kroz našu ligu ali i izgradnju kompleksa kakav je “Zemunelo”, dodaje se.

"Ima navijača koji pamte ne tako davnu prošlost i sa osmehom gledaju ovu lažnu histeriju i plač sa druge strane. Zato, pomozimo im da se u sredu do kraja isplaču kako treba, a mi da popunimo stadion i da idemo ka duploj kruni", zaključuje se u saopštenju navijača Zvezde.