17. april 2024 22:01

Uručene "321Srbija" nagrade za dostignuća u turizmu, nagrađen i predsednik Vučić

Izvor: TANJUG

podeli vest

Uručene "321Srbija" nagrade za dostignuća u turizmu, nagrađen i predsednik Vučić

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Udruženje "321 Srbija" je povodom obeležavanja druge godišnjice projekta od nacionalnog značaja "321 Srbija" danas drugi put dodelilo nagrade za najveća dostignuća u domaćem turizmu, ali i za promociju naše zemlje u svetu i očuvanje srpske tradicije.

Specijalnu nagradu za najveći doprinos razvoju turizma u Srbiji dobio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kome će nagrada, kako kažu organizatori, biti uručena lično u kabinetu naredne nedelje.

Specijalno priznanje za doprinos u diplomatskoj borbi za očuvanje Kosova i Metohije dobio je Ivica Dačić, kome će nagrada takođe biti naknadno uručena.

Nagradu za razvoj odnosa između Srbije i Egipta dobio je ambasador Egipta u Beogradu Basel Salah, koji je po uručenju nagrade istakao rad udruženja "321 Srbija" na privlačenju egipatskih turista u Srbiju, odnosno srpskih turista u Egipat.

Nagradu za najbolji promotivni foto i video materijal dobio je Bojan Stojanović, a nagrada za najboljeg gradonačelnika u Srbiji uručena je gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću.

Nagrada za najboljeg ambasadora Srbije u svetu uručena je predstavnici Srbije na ovogodišnjem Eurosongu Teya Dori.

Nagradu za najbolji regionalni spa hotel dobio je "Aquaworld resort" iz Budimpešte, a nagrada za najveći doprinos očuvanju srpske kulture i tradicije uručena je Jovani Zukanović i etno grupi Zlatnik.

Nagrada za humanitarni rad uručena je Fondaciji "Humana srca", dok je nagradu za humani gest godine dobio ministar turizma i omladine Husein Memić, koji je tom prilikom rekao da je nagrada posvećena svoj deci i roditeljima dece oboleloj od dijabetesa.

Nagradu za najveći doprinos razvoju banjskog turizma u Srbiji dobio je predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

Udruženje "321 Srbija" je predstavilo neke od svojih projekata, poput portala "Srbija na klik", ili projekata koji će biti realizovan u brojnim lokalnim samoupravama u Srbiji, kao što su "321 Kids", "321 Zed", "321 ECO"...

"321 Srbija" je zajedno sa Sektorom za preduzetništvo PKS radilo na projektu ekonomskog osnaživanja žena, pa je direktorka Sektora za preduzetništvo Branislava Simanić tom prilikom istakla da čak trećinu domaćih preduzeća u Srbiji vode žene.

Događaju su prisustvovali ministar turizma Husein Memić, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, ambasador Egipta u Beogradu Basel Salah, umetnici, predstavnici humanitarnih fondacija, sportisti, načelnici lokalnih samouprava...

U muzičkom programu učestvovali su Stefan Zdravković - Princ, Lena Vujanić, Bojana i David i Etno grupa Zlatnik.