26. decembar 2022 20:58

Nikola Nikodijević: Budžet je i razvojni i socijalni, nađen dobar balans

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nikola Nikodijević: Budžet je i razvojni i socijalni, nađen dobar balans

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Budžet grada Beograda za sledeću godinu ima svoju socijalnu komponentu i vodi računa o različitim kategorijama stanovništva, ali ima i svoj investicioni deo koji nije zaustavljen, izjavio je predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević.

Istakao je da je budžet grada rekordan i da zajedno sa budžetima gradskih opština iznosi 205,5 milijardi dinara što je, naveo je, veliki iskorak u odnosu na prethodne godine.

“Ono na šta smo najviše ponosni to su svakako besplatni vrtići od septembra sledeće godine za svu decu na teritoriji Beograda, kao i besplatni udžbenici za učenike osnovnih i srednjih škola što do sada takođe nije bilo u Beogradu”, rekao je Nikodijević za Tanjug.

Naveo je da su budžetom za narednu godinu planirana velika izdvajanja za nastavak izgradnje beogradskog metroa, rekonstrukcija većeg broja ulica i bulevara, proširenje određenih bulevara, izgradnja novih saobraćajnica, rekonstrukcija Trga Nikole Pašića, nastavak izgradnje kanalizacione i vodovodne mreže, povećanje kapaciteta gradskih komunalnih preduzeća…

“Ovaj budžet je i razvojni i socijalni i mislim da je nađen dobar balans u ovom budžetu”, istakao je Nikodijević.

Komentarišući kritike opozicije, koja tvrdi da budžet sadrži “štetne” projekte i da nije adekvatno odgovorio na krizu sa kojom se suočavamo, Nikodijević je rekao da je posao opozicije da kritikuje.

“Niko nije ovde došao sa očekivanjem da će neko iz opozicije hvaliti budžet koji smo predložili”, rekao je Nikodijević.

Istakao je da je najvažnije da građani žive bolje i dodao da će ovaj budžet tome doprineti jer će, naveo je, biti iskorišćen pre svega za nove investicije, povećanje životnog standarda, pomoć građanima u situaciji kada se suočavamo sa ekonomskom krizom i inflacijom izazvanom ratom u Ukrajini.

“Trudimo se da vodimo računa o građanima, da građani ne budu ti koji će da osete teret krize i upravo su zbog toga i donete odluke o besplatnim vrtićima, besplatnim udžbenicima, kako bismo izašli građanima u susret”, dodao je Nikodijević.