20. maj 2024 14:00

Šapić: Ne znam šta će biti sa Starim savskim mostom i Sajmom; GSP nikad nije bio u boljem stanju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić: Ne znam šta će biti sa Starim savskim mostom i Sajmom; GSP nikad nije bio u boljem stanju

Foto: TANJUG/BEOINFO

BEOGRAD - Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da ne zna šta će biti sa Starim savskim mostom, kao i da, prema njegovom mišljenju, postojeći Beogradski sajam ne može da odgovori izazovima prestonice.

Odgovarajući na pitanje novinara šta će biti sa Starim savskim mostom kada počne izgradnja novog, Šapić je naglasio da je njega nemoguće premestiti u jednom komadu.

"To je nemoguće. Da li mogu delovi? Mogu. Ja se stvarno time nisam bavio. Taj koji vam je o tome pričao, njega pitajte. Ja mislim da taj most treba da se rašrafi i da se proda u starog gvožđe. To je moje mišljenje. Takvih mostova je bilo 60 širom Evrope, nacističkih mostova. Nijedan nije sačuvan", rekao je Šapić.

Dodao je da misli da je besmisleno pokušati da se sačuva ceo most, ali nema ništa protiv toga da se i to uradi ako neko bude smatrao da je to svrsishodno.

"U ovom gabaritu ne može da se prenese, on može da se rasklopi i da se jedan deo sastavi negde drugo. Gde će se to raditi? Ne znam. Kada budem imao informaciju, ja ću vam javiti, ja u tome ne učestvujem", naglasio je Šapić.

Govoreći o Beogradskom sajmu, Šapić je rekao da je on nekada bio u širem centru grada, a da je sada skoro u strogom centru grada.

GSP nikad nije bio u boljem stanju

Aleksandar Šapić izjavio je danas da, zahvaljujući njegovim odlukama, kako je rekao, GSP nikad nije bio u boljem stanju.

"Preko dve milijarde dinara smo smanjili dug GSP. Povećali smo broj prodatih karata, smanjili smo cenu prema Beograđanima, nabavili smo ili su nam u toku nabavke najveće ikada od kad grad Beograd poslednjih nekoliko decenija funkcioniše. Menjamo potpuno vozni park i nećemo imati više vozila na naftu i na benzin, već će sva biti na gas", rekao je Šapić na konferenciji za medije.

Naveo je da je 100 autobusa kupljeno prošle godine, a da je za 150 raspisan tender, kao i za 25 tramvaja.

Dodao je da će za još 150 autobusa i 100 tramvaja biti raspisan tender, ako ne do kraja maja, onda u junu.

Kako je rekao, i plate radnika su bolje neko ikada i da sada neki vozači imaju 118.000 dinara