2. maj 2023 18:28

Privrednici iz Srbije na Sajmu privrede u Mostaru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Privrednici iz Srbije na Sajmu privrede u Mostaru

Foto: Tanjug/video

MOSTAR - Na sajmu privrede u Mostaru predstavilo se 14 izlagača iz Srbije u sklopu Privredne komore Srbije (PKS).

Marija Deševarević doputovala je u Mostar kako bi predstavljala firmu proizvoda za pravljenje sira “Sirela Čačak”.

 

"Ovo je mala porodična firma koja je bavi proizvodnjom sirila, starter kultura i ostalog potrebnog za pravljenje sira kako u kućnim uslovima, tako i u mlekarama", rekla je Marija za Tanjug.

Ona se nada da će proširiti saradnju sa partnerima iz Bosne i Hercegovine, ali i pronaći nove partnere, a cilj su im mlekare.

Saša Stojanović, iz firme "Vud holds" iz Niša predstavio je kuhinjske proizvode, ali od čistog drveta.

"Naša ideja je da naše proizovde ponudimo regionu. Imamo različite proizvode od drveta - od daski za sečenja, posude, mlinove za biber, do rendi za sir i još dosta toga", kaže Stojanović i dodaje da se prvi put pojavljuje na sajmu u regionu.

 

Katarina Đorđević predstavlja kompaniju koja se bavi izgradnjom i konsultantskim uslugama u vezi sa staklenicima i plastenicima (BHK GREENHOUSE SERBIA).

"Konkretno proizvodimo od hobi plastenika za naše mame i babe, do visoko kvalitetnih plastenika za masovnu proizvodnju hrane ili čak čuvanje životinja. Mi smo mlada kompanija koja se tek probija na tržište, tako da je ovo za nas jedna ogromna prilika da se čuje za nas", priča Đorđević.

 

Dodaje i da je zadovoljna zainteresovanošću posetilaca tek prvog dana sajma. Nada se skorom ostvarivanju dobre saradnje sa regionalnim preduzetnicima.