15. septembar 2023 16:33

Večeras u Vršcu zvanično počinje 65. Grožđebal

Izvor: TANJUG

podeli vest

Večeras u Vršcu zvanično počinje 65. Grožđebal

Foto: Shutterstock.com/Kovaleva_Ka, ilustracija

VRŠAC - Privredno turistička manifestacija Dani berbe grožđa, poznatija kao Grožđebal, zvanično počinje večeras i prema procenama Turističke organizacije Vršca okupiće više od 150.000 ljudi iz zemlje, ali i inostranstva i to najviše iz Rumunije, BiH, Bugarske, Slovenije, Mađarske, Nemačke i Austrije.

Ovaj jubilarni 65. Grožđebal traje do nedelje 17. septembra, a počeo je simbolično juče popodne programom "U susret Grožđebalu" održanom na vidikovcu iznad grada, uz besplatno vino, kobasice i tamburaše, nakon čega je uveče održan i izbor za vinsku lepoticu.

Tokom naredna dva dana u Vršcu će biti organizovan bogat i raznovrstan kulturno umetnički program od koncerata, izložbi, dečijeg maskenbala, karnevala, a za odrasle posetioce biće organizovane i ture "Put vina" na kojima se obilaze vinski podrumi i degustiraju vršačka vina.

Kompanija Srbija voz je u saradnji sa lokalnom turističkom organizacijom uvela dodatne polaske iz Vršca za Beograd tokom trajanja ove jedne od najstarijih manifesticija u zemlji i ti dodatni polasci vozova će u petak 15, subotu 16. i nedelju 17. septembra kretati u 23.55 časova.

Svi putnici sa povratnom kartom za Beograd u 23.55 će tokom vikenda imati 30 odsto popusta za turističku turu "Put vina" i umesto 1.500 dinara to iskustvo će ih koštati 1.000 dinara.

Grožđebal se tradicionalno održava svake godine, trećeg vikenda septembra i traje četiri dana.