6. oktobar 2023 09:53

Dodela nagrade "Cvet uspeha" za najbolje preduzetnice 30. oktobra u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodela nagrade "Cvet uspeha" za najbolje preduzetnice 30. oktobra u Beogradu

Foto: Shutterstock.com/Ground Picture, ilustracija

BEOGRAD - Udruženje poslovnih žena Srbije će 30. oktobra u Beogradu dodeliti nagradu najboljim preduzetnicama u Srbiji - "Cvet uspeha za ženu zmaja".

Konkurs se organizuje u saradnji sa Zavodom za intelektualnu svojinu, a pod pokroviteljstvom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO).

U konkurenciji za nagradu je 28 preduzetnica iz cele zemlje, a imena nagrađenih dobitnica biće saopštena na svečanoj ceremoniji dodele priznanja u Operi i teatru Madlenianum u Beogradu, navodi se u saopštenju Udruženja poslovnih žena Srbije.

Priznanja se dodeljuju za Izvozno orijentisanu firmu i Uspešan poslovni model, a komisija zadržava pravo da osim u ovim osnovnim kategorijama, dodeli i specijalna priznanja za poseban doprinos promociji ženskog preduzetništva u oblastima u kojima su postignuti odlični rezultati.

Nagrada predstavlja jedinstveni podsticaj poslovnim ženama koje se hrabro bore sa svim preprekama u biznisu, a ujedno doprinosi i njihovoj afirmaciji.

Takođe, u okviru ove manifestacije šestu godinu zaredom će biti dodeljeno i priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija.

Ovo je priznanje velikim kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategije rodne senzitivnosti i društveno odgovornog poslovanja, principe osnaživanja žena Agencije za rodnu ravnopravnost Ujedinjenih nacija (UN Women), koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača.

Ove godine, po drugi put na Cvetu uspeha za ženu zmaja, dodeliće se specijalno priznanje - Nagrada za preduzetnice koje uspešno primenjuju intelektualnu svojinu WIPO IP Enterprise Award za 2023.

U prethodnih 16 godina na ovom događaju je promovisano više od 500 žena, a 161 je nagrađena.