7. decembar 2023 20:36

Dodeljene nagrade za privrednu saradnju Srbije i Italije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodeljene nagrade za privrednu saradnju Srbije i Italije

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Komora italijansko-srpskih privrednika organizovala je večeras svečanu dodelu nagrada za postignuća i doprinos poslovnih lidera.

Glavnu nagradu "Đuzepe Leonardi" dobila je "Aunde", kao kompanija koja je svojim poslovanjem naročito doprinela razvoju bilateralne ekonomske saradnje između Italije i Srbije.

Nagrada je dodeljena i DDOR-u, kome je pripala takozvana "zelena nagrada".

Advokat Sunčica Nikolić dobila je nagradu za ženu menadžera, a "Alaskom" nagradu za italijanski stil.

"Divela" i "Banka Intesa" nagrađene su za lojalnost, a Privredna komora Srbije proglašena je srpskom institucijom godine.

Predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika Anino de Venecija istakao je na svečanosti u sali bioskopa Balkan u Beogradu, da je Komora ojačala svoje prisustvo i na severu i na jugu Srbije.

"Naš angažman ovde je veoma aktivan. Komora je formirala četiri komisije koje se bave energijom, radom, logistikom i zaštitom životne sredine. Organizovali smo i muzičke večeri i besplatne vebinare", izjavio je De Venecija.

Ambasador Italije u Srbiji Luka Gori ocenio je da angažman Komore doprinosi poboljšanju već jakih privrednih veza Italije i Srbije.

"U narednim mesecima i tokom čitave naredne godine naše aktivnosti biće još intenzivnije, a prisustvo još dinamičnije. Imaćemo četiri glavne smernice - političku, ekonomsku, veće prisustvo italijanskih regija i jačanje prisustva celokupnog sistema Italije u Srbiji", rekao je Gori.