20. februar 2024 15:04

Ministar Đerlek posetio Svrljig povodom rekonstrukcije vodovodne mreže

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Đerlek posetio Svrljig povodom rekonstrukcije vodovodne mreže

Foto: TANJUG/MRRR/ MILOŠ PERIĆ

SVRLJIG - Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je opštinu Svrljig povodom rekonstrukcije vodovodne mreže, za šta je ministarstvo izdvojilo više od četiri miliona dinara.

Reč je o projektu rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Petra Miloševića u Svrljigu, a Đerlek se ovom prilikom sastao i sa predsednikom opštine Svrljig Miroslavom Markovićem.

"Svrljig je od strateškog značaja za državu, a s obzirom na to da ima probleme sa vodosnadbevanjem važno je da smo završili ovaj projekat i to za svega nekoliko meseci. U razgovoru sa predsednikom opštine uvideli smo da postoji potreba za daljim razvojnim projektima i mi ćemo nastaviti da ulažemo u putnu i komunalnu infrastrukturu jer nam je važno da mladi ostanu ovde. Takođe, neophodno je dovesti investitore u ovaj kraj i na tome ćemo raditi“, izjavio je Đerlek, navodi se u saopštenju Kabineta.

Vodovodni sistem u Svrljigu izgrađen je sedamdesetih godina prošlog veka, dodaju, tako da je rekonstrukcija bila neophodna, a direktnu korist imaće oko 2.000 korisnika - domaćinstva i ustanove javne namene, poput predškolske ustanove "Poletarac".

"Mi smo mala i nerazvijena opština i potrebna su nam velika ulaganja kako bismo uhvatili korak sa većim i razvijenim opštinama i gradovima. Nama je druga poseta ministra Đerleka u godinu dana veoma značajna jer imamo priliku da direktno saopštimo probleme sa kojima se suočavamo i da dugoročno planiramo", rekao je Marković.

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj, kada je reč o Niškom okrugu, sufinansiralo je projekte u Svrljigu, Merošini i Aleksincu sa ukupno 7,7 miliona dinara.

Raspisan je novi Javni konkurs u okviru kog će 315 miliona dinara biti uloženo u opštine širom Srbije, a detalji se mogu videti na sajtu rrrz.gov.rs.